Bedriftstrening med Wibeke

Bedriftstrening i lunsjen

Koronapandemien har understreket hvor viktig det er med litt fysisk aktivitet i arbeidstiden. Mange av oss har mistet den daglige hverdagsaktiviteten til og fra jobb, og mange har slitt med å få inn aktivitet på fritiden. Men uansett om du har en fysisk krevende jobb eller om det blir mye stillesitting, så er det helt nødvendig med et lite avbrekk i arbeidsdagen for de aller fleste av oss. Personlig trener Wibeke ønsket å få enda mer fokus på dette. Hun startet derfor et prosjekt med trening i lunsjen for en rekke bedrifter. Les historien om prosjektet hennes med bedriftstrening her!

Bedriftstrening, Kolstihagen
Glad gjeng hos Kolstihagen Sykehjem etter lunsjtrening

Trening i lunsjen

Ideen om lunsjtrening for bedrifter kom til meg den 12. mai i anledning den internasjonale sykepleierdagen. Koronapandemien har vist oss hvor uunnværlig sykepleieren er for en fungerende helsetjeneste, og for å få samfunnet til å gå rundt. Jeg som personlig trener fra Nr1 Fitness Landås ønsket å hylle sykepleiere med en treningsøkt i lunsjpausen på denne dagen.

Derfor inviterte jeg Slettebakken Menighetseldresenter til en økt på mellom 15 og 20 minutter den 12. mai, og det var 13 sykepleiere som stilte sporty opp på kort varsel. Vi trente sammen til god musikk, og det var høy og god stemning i gruppen. I tillegg strålte solen fra skyfri himmel.

Bedriftstrening DNB
Trening på kaien med DNB

Vil ha mer bedriftstrening

«Dette vil vi ha mer av,» var gruppen skjønt enig om etter dagens økt. Det samme tenkte jeg som trener. Dette vil jeg gjøre mer av! Derfor la jeg ut en liten filmsnutt på Instagram hvor jeg hendvendte meg til bedrifter og spurte om det var noen som ønsket 15-20 minutter med gratis lunsjtrening.

Målet mitt var å få inn en ny bedrift hver uke i 4 uker. Etter kun én dag hadde jeg allerede booket 4 bedrifter som var interessert og jeg var superfornøyd. Bedriftene som meldte sin interesse var Kolstihagen sykehjem, Politiet, DnB bank og AMK på Haukeland. Et fint knippe ulike bedrifter og arbeidsplasser!

Tanken bak prosjektet er å vise at litt fysisk aktivitet i arbeidstiden kan gi bedre samhold, humør og konsentrasjon. Man får høyere energinivå og dermed bedre arbeidskapasitet. Dette kan i tillegg føre til redusert sykefravær. Det å ta et avbrekk i arbeidstiden, som under lunsjen, behøver ikke bare være påfyll av energi i form av mat. Man kan få gjort mye på 30 minutter i lunsjpausen om man planlegger godt, tenker jeg.

Bedriftstrening AMK
På helikopterdekket med AMK på Haukeland Sykehus

Hverdagsaktivitet

Helsedirektoratet anbefaler at voksne og eldre bør være fysisk aktive i minimum 150 min med moderat intensitet eller 75 minutter med høy intensitet per uke, eller en kombinasjon av høy og moderat intensitet. (1) Tall viser at 27,5% av verdens voksne befolkning ikke klarer å oppfylle minstekravet for fysisk aktivitet. (2) Noen av årsakene til dette er mye stillesitting, bilkjøring og man sitter mye på arbeidsplassen eller hjemmekontor med dårlig tilpasset arbeidsplass som i tillegg kan gi ulike vondter.

Hverdagsaktivitet er viktig for å redusere stillesitting og øke det totale aktivitetsnivået. Bedriftstrening burde vært et fast innslag i arbeidsdagen og det gjør underverker! Det ser vi virkelig på bedriftene vi har hatt med.

 

Mange hilsener fra Wibeke Henriksbø, @pt_wibba på Instagram

Bedriftstrening Kolstihagen
Sporty gjeng hos Kolstihagen sykehjem

Vil du organisere bedriftstrening i lunsjen på din arbeidsplass?

Vi tilbyr skreddersydde løsninger som passer for bedriften din! Det er mulig å leie treningssal med eller uten instruktør, eller du kan få instruktører eller personlige trenere på besøk der du befinner deg slik som disse bedriftene har fått hos Wibeke. Du får mer informasjon om hva vi tilbyr innen bedriftstrening her. Ta kontakt med oss på e-post her, send oss en melding på sosiale medier eller henvend deg i resepsjonen på ditt nærmeste treningssenter.