Smilende jente holder sprayflaske og klut

Forbrenn kalorier under juleforberedelsene

Gruer du deg til juleforberedelsene? Er du lei av å måtte vaske vinduer, gulv og støvsuge hele huset? Vi kommer med en gladnyhet: I juleforberedelsene forbrenner du en god del kalorier!.. Og da er det vel ikke så ille likevel?

Veldig mange pynter til jul, setter opp juletre, vasker hele huset og går rundt juletreet. Vi ønsker å gi noe tilbake til dere og forklare ca. hvor mye kalorier man forbrenner ved å utføre 1 times arbeid juleforberedelser!

 

Støvtørking

De fleste ønsker et plettfritt hjem til julefeiringen, og da må hybelkaninene bort! Vi har funnet ut at du kan brenne rundt 173 kalorier per time du tørker støv – er ikke det fantastisk?

Jente med nisselue vasker bord

Vaske vinduer

I juletiden kommer snøen frem og solen kan titte inn gjennom vinduene, og når solen skinner ønsker man ikke å se fingeravtrykk og støv på vinduene våre. Ved å vaske vinduer i en time kan du brenne rundt 180 kalorier, og da blir det nesten gøy å vaske vinduene!

Jente med nisselue vasker vindu

Vaske gulv og støvsuge

I vintertiden blir det ofte skittent gulv på grunn av slaps, sludd, regn og snø ute, da er det greit å vite at med å vaske eller støvsuge gulvet i en time vil du forbrenne rundt 193 kalorier! Om du har et stort gulv og vasker og støvsuge i 3 timer vil du altså forbrenne nesten 600 kalorier, og det er samme effekt som på en 45 minutters spinningtime for mange!

Katt liggende på gulvet i nissedrakt

Gå opp og ned trappa (For å hente pynt i kjeller eller på loftet)

Den juleforberedelsen som desidert forbrenner mest kalorier! Om du går opp og ned trappen i en time for hente julepynt og vaskesaker vil du forbrenne rundt 516 kalorier – WOW! Er du nervøs for julematen? Ta deg noen runder i trappen, så slipper du å være nervøs for kaloriinntaket i julen!

Julevask 3

Pynte og gå rundt juletre

Når man pynter juletre, eller går rundt å synger julesanger i en time vil man forbrenne rundt 200 kalorier, dette er koselig aktivitet som man samtidig får god effekt av! Få med deg hele familien når du skal pynte tre, så får dere en koselig treningsøkt sammen!

Jente med nisselue holder pynt

Lykke til med forberedelsene 🙂 Hilsen hos i Nr1 Fitness