Hva kan BOOSTE treningen din?

Tenker du ofte at du skal komme skikkelig igang med gode treningsvaner, eller er du en som ønsker å ta treningen din til et høyere nivå? Vi hjelper deg!

Begynn tidlig

Vi trenger alle en BOOST i treningen vår innimellom. Dersom man ofte tenker at at man ikke får tid til den treningen man ønsker, handler det om å sette av den tiden det krever og prioritere. Et godt tips er å stå opp en time før på morgenen å få unna trening før alle andre gjøremål. Da blir du kvikk og opplagt til å møte dagens utfordringer, og med den beste samvittigheten for den gode investeringen du har gjort for deg selv.

Det handler om å skape gode hverdagsvaner og å ikke gå for hardt ut. Mange overtrener og mister dermed motivasjonen. Legg inn restitusjonsdager og gi deg selv tid til å glede deg til neste økt.

 

Finn “din greie”

Test ut forskjellige treningsformer og gjerne ulike gruppetimer, kanskje du bli overrasket? Finn en treningsform som gir deg energi og overskudd, og som du ikke gruer deg til. Det er viktig å kjenne mestringsfølelse, sette seg realistiske- og langsiktige mål som gir deg motivasjon over tid.

 

Variasjon, variasjon, variasjon

Variasjon i treningen er viktig, her kan du f.eks. bruke naturen, treningssenteret for egentrening eller gruppetimer. Invester i timer med personlig trener for å få hjelp til å nå spesifikke mål, jobbe med teknikk, og få innspill på hva du kan gjøre for å variere treningen din. I tillegg har du da en fast avtale der du må stille, det hjelper ofte når sofaen frister mest.

 

Liker du konkurranse?

Gode tips til å BOOSTE treningen din er å delta på konkurranser som f.eks. ulike  hinderløp, triatlon, maraton/stafett ol. Her kan du sette deg mål for tid/fullførelse og trene deg opp til nye konkurranser.

Tren sammen

Å trene med en venn er en fin ting. Da kan man dra hverandre med på de litt tyngre dagene, og man får god variasjon med økter der man også kan trener to og to sammen i øvelser.

Blogg 4

Nr1 Fitness hjelper deg

Det finnes mange verktøy som kan være med på å BOOSTE treningen din. Har du fått med deg Nr1 Fitness sin nye app? Denne gir deg en tydelig oversikt over treningen din og du får tilgang til blant annet treningsprogrammer og kostholdsplaner. Du kan konkurrere med andre, tjene opp symboler for fullførte økter legge inn treningsmål/øktplan, film av øvelsene dine mm.

Blogg 3

Planlegg

Sitt deg ned f.eks. hver søndag og planlegg treningsuken din. Bestem deg for hva du skal trene, hvor og når. Husk at det er lov å være sliten og ta en hviledag eller en roligere økt innimellom. Det vil alltid komme en dag man ikke orker trening og det er helt OK.

Periodeplan: En periodeplan beskriver hva du skal trene over en periode, mål for perioden (f.eks. antall pull-ups, muskelstyrke i benkpress osv.), hva du skal gjøre, hvilken aktivitet du skal gjennomføre og varigheten på økten.

Ukeplan: Denne setter du opp i forkant av treningsuken din. Den går mer i detalj på  hva du skal trene, hvordan du skal trene, og beskriver variasjon i f.eks. belastning.

Øktplan: Dette er selve oppskriften på økten. Hvor skal du trene, beskrivelse av de ulike øvelsene, hvordan du skal utføre økten, hvor mange reps, sett og pauser skal du ha. Skal du trene med egen kroppsvekt, med vekter eller mer dynamisk?

Motivasjon: Inspirerende musikk, motivasjonssitater eller treningsforbilder kan hjelpe deg opp de tøffeste motbakker, presse deg det lille ekstra og ikke minst hjelpe deg å komme deg på trening. Finn noen/noe som treffer deg.

Noen eksempler:

  • Ingenting er umulig for den positive
  • Det er kvaliteten på det jeg gjør som er viktig!
  • Slutt å syte, begynn å yte!

Det sies at en som ikke setter av tid til trening må sette av tid til sykdom senere i livet.

Kosthold: Riktig kosthold og væskeinntak er svært viktig for restitusjonsprosessen. Det reduserer restitusjonstiden og øker treningseffekten. Hvordan du skal spise før trening er avhengig av hvilken type trening du skal gjennomføre. Gode karbohydrater og væske er uansett viktig. Spis alltid et måltid 2-3 timer før treningsøkten, og gjerne et lite mellommåltid ca ½ -1 time før dersom du er sulten. Sistnevnte er viktig hvis du skal trene lenge. Under trening er det viktig å erstatte væsketapet. Prestasjonsevnen reduseres med ca 10 % for hver prosent kroppsvekt som forsvinner i form av væsketap.

Etter treningen restituerer du raskere dersom du raskt inntar mat og drikke. Du yter også mer på neste økt og får bedre effekt av treningen din. Det er spesielt karbohydrater som er viktig. Kroppens evne til å fylle opp de tomme energilagrene er størst de to første timene etter endt økt. Vi anbefaler at du spiser et lite måltid, frukt eller tar deg en sportsdrikk innen 15 min. I tillegg burde du spise et godt måltid innen to timer som er rikt på karbohydrater og proteiner.

Sunn mat i beholdere

Tenk positive tanker og gjør ditt beste 🙂

“Du kan ikke leve for et minutt siden, til det er du for sent ute. Fremtiden har ennå ikke kommet”.

John Berglund