Hverdagen til Mathilde er tyngre nå som treningssenteret er stengt

Mathilde (32) ser fram til en lettere hverdag når sentrene åpner opp igjen

Mathilde er bosatt på Askøy og trener på flere av våre Nr1 Fitness sentre, hovedsakelig Fyllingsdalen. “Jeg jobber til vanlig på Haukeland, på kreftavdeling og stortrives på jobben! Jeg har en gutt på 5 år, samboer og vi venter barn nr to til høsten! Med endel bekkenplager er hverdagen litt opp og ned, men mest opp.”


“At senteret stengte gjorde hverdagen min tyngre. Jeg skulle akkurat starte behandling med sportsterapi i spa-avdelingen (Nr1 Fitness Fyllingsdalen) for bekkenplagene mine, og ukene uten trening eller påbegynt behandling har vært ekstra tunge”

Mathilde har trent regelmessig det siste året, og benytter seg utelukket av det gode gruppetreningstilbudet vi har på våre fullskalasentre. I fjor vinter var hun med på Livea xpress kurs, og ble enda mer motivert til å opprettholde gode vaner! Hun oppnådde gode resultater på kurset og så fram til en god treningsvår, men så måtte vi stenge dørene.

“Jeg savner veldig å trene og har vært frustrert når sentrene har vært stengt. Jeg har forståelse for at sentrene har måtte stenge, men jeg gleder meg til å komme i gang igjen”

Mathilde

Vanskelig å motivere seg selv til å trene

“Med bekkenplager kan jeg ikke gå noe særlig tur, og er ikke veldig god på egenmotivasjon, så hjemmetrening er ikke et alternativ for meg. Det har vært noen måneder med frustrasjon, men også forståelse.”

Som så mange andre, syntes Mathilde det er vanskelig å holde motivasjonen til trening oppe når tilbudet om gruppetrening har vært borte i lengre tid.

Siden 26. april har sentrene våre kunne tilby gruppetrening utendørs, til stor glede for Mathilde og mange andre medlemmer. “For å holde meg i form nå så er jeg med på utetrening Nr1 Fitness har kjørt igang. Sist uke var det så tett snø under trening at vi nesten ikke så hva vi drev med, men allikevel stod vi på og det var en kjempefin time! Jeg synes det er kjempe kjekt å få lov til å gå på gruppetimene jeg har blitt så glad i, uansett vær!”

Mathilde3

Fra støttemedlem til treningsentusiast

Mathilde har vært trofast medlem i over 1 år, og stortrives. “Før dette var jeg støttemedlem på sikkert alle andre sentere, men fant ikke helt treningsgleden. Har vært utrolig glad i god mat og sofa (fortsatt glad i god mat og sofa da men gjerne etter trening). Motivasjonen fikk jeg fra første dag av de superflinke og veldig personlige og hyggelige ansatte i Nr1.”

Mathilde trente 2-5 dager i uken før nedstengingen, og er nå godt i gang med gruppetimer som tilbys ute. Motivasjonen er god, den har heldigvis ikke blitt borte på tross av at sentrene våre har vært stengt siden 12. mars.

Ikke riktig at sentrene åpner senere enn andre bransjer

Treningssenterbransjen setter spørsmålstegn ved datoen for åpning, som er satt til 15. juni. Med en god bransjestandard for smittevern er det flere som har undret seg over hvorfor svømmehaller, utesteder og fornøyelsesparker kan åpne før treningssentrene.

“Jeg har for lite kunnskap om smitte til å kunne uttale meg om det smittes lettere på et treningssenter enn f.eks på en pub, men som jeg kjenner nordmenn flest er intimgrensen på pub kanskje vanskeligere å håndtere etter endel innabords. Virker ikke helt rett, hvis sentrene klarer å ha telling, påmelding på alt og er flinke til å vaske utstyr.” sier Mathilde, som ikke forstår prioriteringen.

Gleder seg til åpning

Mathilde, som er godt igang med gruppetimer ute, ser fram til at sentrene åpner igjen. Som for mange andre, handler det ikke kun om trening når man er medlem ved et treningssenter. Det handler vel så mye om det sosiale på senteret, og samholdet mellom medlemmer og ansatte. “Det er så godt samhold, de ansatte er så utrolig flinke i det de driver med, de ønsker å bli bedre og det merkes for oss medlemmer. Jeg gleder meg til sentrene åpner opp igjen for fullt.”

 

Klarer du ikke å vente med å trene, men trenger motivasjon til å komme i gang?

For bare 149,- i måneden, uten bindingstid, kan du få tilgang til vårt online treningstilbud. Der finner du treningsvideoer, kostholdsråd, og alt du trenger for å holde treningen i gang hjemmefra!