Basisball Nr1 Fitness Mathopen

Kalle har ett mål denne våren: Å komme seg i dressen innen 15. mai

Christine møtte Carl Robert Larsen, eller Kalle som han foretrekker å bruke, på Nr1 Fitness Mathopen, svett og sliten etter en god time med Basisball i treningssalen. Med en smittende energi og glede forteller han om vårens store mål, nemlig å komme inn i dressen til 15. mai. Men det er ikke en hvilken som helst dress det er snakk om! Les videre og bli inspirert av Kalles historie om motivasjon, gruppetrening og mål.

 

Gradestokken har for lengst passert 15 grader, solen stråler og vi kan omsider øyne håp om lysere og lettere tider. Det er mandag ettermiddag, en nydelig vårdag i slutten av april. Jeg har akkurat parkert bilen utenfor Nr1 Fitness Mathopen, og idet jeg åpner bildøren hører jeg dunkende musikk etterfulgt av motiverende heiarop fra 2. etasje over den lokale Extra-butikken. Jeg skynder meg opp trappen til treningssenteret, og titter inn gjennom døren til gruppesalen. Instruktør Frances holder på å runde av dagens Basisball-time, og minutter etter blir døren åpnet, og en blanding av varm, svett luft og lattermilde mennesker velter ut døren. Sist ut av rommet kommer Kalle og kameraten Sindre, men ikke før de har sagt takk for i dag til både instruktør og deltakere, og filmet sin obligatoriske videosnutt til Instagram. For nettopp det er en viktig del av Kalles treningshverdag. Ikke fordi han står og poserer foran speilet eller viser hvor store muskler han har fått. Men for å motivere, både seg selv og andre. Særdeles uhøytidelige poster, hvor han viser uperfekte mennesker, svette og usminkede, men som bare er glad for å være i aktivitet, oppleve mestring og føle samhold. Og det er nettopp på grunn av dette Kalle vekket vår nysgjerrighet.

Basisball Nr1 Fitness Mathopen

Kalle bestemte seg for å ta grep

Kalle, eller Carl Robert Larsen, som han egentlig heter, er en munter og uhøytidelig 39 åring fra Mathopen. Til dagen jobber han som bilmekaniker, og er lidenskapelig opptatt av bil, båt, fart og moro. I barne- og ungdomsår var Kalle en særdeles aktiv ung mann, med en lang karriere innen fotball, håndball og slalåm. Etter militæret sluttet imidlertid Kalles aktive karriere, og trening ble noe som foregikk på et mer sporadisk nivå. Interessen for bil vokste, og det generelle aktivitetsnivået sank parallelt med at tiden gikk til skruing på biler og ikke minst Drag Race, konkurransekjøring i høy fart!

I 20-årene var trening noe som for det meste ble gjort i skippertak, og i begynnelsen av 30-årene, etter et tiår med forholdsvis labert aktivitetsnivå, endte Kalle med en prolaps i ryggen. Han gjorde forsøk på å trene seg opp, men fant aldri helt den store gnisten.

På julaften 2019 satt en stappmett Kalle hjemme i sofakroken i Håkonshella, og skrollet på mobilen. Da han tilfeldigvis kom over en annonse fra Nr1 Fitness kjente han at det var noe i ham som ble trigget, nok fikk være nok!  Han meldte seg inn, og i januar troppet Kalle opp på senteret, med et treningsopplegg fra kiropraktoren og ambisjoner om å ta grep. Kalle fikk en god start, og dro seg standhaftig på trening de kommende månedene, inntil det i mars sa stopp. Korona og full lock-down var et faktum. Da sentrene så smått fikk åpne opp igjen var Kalle innom og prøvde et par treningsøkter, men var urolig for å bli utsatt for smitte og bringe det videre til sine godt voksne foreldre. Dette satt dermed en stopper for Kalles treningsregime, og bil fikk igjen hans fulle fokus.

Julen kom og julen gikk, og i januar 2021 kjente Kalle at han var klar for å ta tak i treningen igjen, denne gang med et nytt og spennende mål! Målstreken var i mai, målet var å komme seg inn i dressen!

Første tanke er nok for mange at vi her refererer til 17. mai dressen, men for Kalle er det en helt annen dress som appellerer. Den 15. mai er det nemlig tid for årets aller første Drag Race, og målet er å klare å få på seg den flammehemmende drakten og få glidelåsen helt opp, noe han ikke helt var like heldig med under fjorårets Rally sesong. Utenom sesong har Kalle satt seg som mål å trene fire ganger i uken, under sesong må han nok nøye seg med to. I sommermånedene skal nemlig Kalle, som fungerer som sidemann og videograf, kjøre løp sammen med kameraten Jon Oddvar. I 2019 stilte Kalle selv på Race, for første gang på mange år. Da vant han både et individuelt løp, men også hele West Coast Cup, en sammenlagt cup hvor de kjørte løp i Bergen, Husnes, Gjæren og Valle i Setesdal. Om man undres om Kalle gjør dette for å bli rik, kan han bekrefte at det er så langt fra sannheten som man kan komme, da premien som regel er en pokal og et par tusenlapper. Her deltar man for å dyrke sin lidenskap, og for å vinne heder og ære.

Kalle med dressen

– Gruppetrening spiller mye på lagidrettsprinsippet

Men tilbake til treningen. Da Kalle startet opp igjen på nyåret gikk han tilbake til det han kjente best, nemlig egentrening. Men litt etter litt klarte kameraten Sindre å lokke ham med inn i gruppetimesalen. Og da Kalle først fikk smaken på denne treningsformen var han ikke å stoppe! Nå ser man både Kalle og Sindre på Basisball flere ganger i uken, hvor de har 4 økter de gjennomfører på henholdsvis Nr1 Fitness Mathopen, Laksevåg og Åsane. På spørsmål om hvorfor gruppetrening har falt i smak trekker Kalle paralleller til lagidrett.

– Gruppetrening spiller mye på lagidrettsprinsippet. Man opplever et fantastisk samhold på timene, og alle er flinke til å jage og pushe hverandre, som igjen gjør at man klarer å ta mer i, svarer Kalle.

– Egentrening drev jeg rett og slett med av ren nødvendighet, mens gruppetimer gir meg en helt annen opplevelse og glede!

At Kalle og Sindre ofte er de eneste mennene på timene er nok heller ikke negativt. Når jeg prøver å dreie samtalen inn på temaet menn og gruppetimer, vil de aller helst ikke snakke så mye om akkurat dette, de liker nemlig å ha det som de har det nå, gode treningsøkter med alle de flotte damene for seg selv!

Og fra treningsøktene på Nr1 Fitness har det kommet mye godt. Ryggen til Kalle er 100 % smertefri, kondisjonen er bedre og gangsperren etter hver treningsøkt er borte. Og kanskje noe som er vel så verdifullt er relasjonene som har oppstått gjennom treningen. Mange nye bekjentskaper og vennskapsbånd har blitt dannet, mellom både medlemmer og instruktører. Nå treffes flere til både hverdags og fest, til felles fjellturer og til et glass vin i helgene.

– Jeg må også få berømme instruktørene i Nr1 Fitness, skyter Kalle inn. De er utrolig engasjerende! De støtter og backer deg, drar deg med videre når du synes ting er tungt eller vanskelig. I tillegg er de meget faglig dyktige.

Kalle hos Nr1 Fitness

Mestring og glede er det viktigste med treningen

Når jeg spør om resultatene så langt kan Kalle faktisk ikke gi oss et konkret svar.

– Jeg veier meg aldri. Ikke vet jeg hva jeg veide da jeg startet treningen, ikke vet jeg hva jeg veier nå. For meg er det viktigste at jeg kjenner mestring og glede. Jeg merker at klærne sitter litt løsere, og at ansiktet har blitt litt smalere. Ryggplagene er borte, jeg kjenner at formen er bedre og motivasjonen er på topp, sier Kalle.

Kalle har ingen ønske om å bli en sylfide, ei heller en stor muskelbunt. Hans ønske er å få en litt sunnere og friskere kropp, få overskudd og ha det generelt bedre med seg selv. Før han startet å trene kunne Kalle bruke flere hundre kroner i uken på smågodt. Smågodt kjøper han fremdeles, men i mye mindre skala enn før. For at trening skal bli noe han kan opprettholde over tid, har Kalle konkludert med at han må finne en balanse mellom fysisk aktivitet og hans litt mindre sunne valg. Og så langt har dette fungert utmerket.

La oss spole en god uke frem i tid, og mens undertegnede skriver ferdig Kalles historie tikker det inn en melding fra ham. Racet den 15. mai, som han har trent til nå i flere måneder, har blitt utsatt på ubestemt tid grunnet korona. Første mulighet for å konkurrere igjen er på Gardermoen den 4. juli, og da skal Kalle være klar! Den 14. juli fyller Kalle 40 år, og bursdagsønsket er at dressen sitter som støpt, og at han og kameraten stikker av med seieren i årets første race.

Og hva 15. mai angår, så har Kalle store planer om å stille på trening iført kjøredressen, som forhåpentligvis sitter som et skudd takket være alle de gode øktene han har jobbet seg gjennom det siste halvåret.

Lykke til, Kalle!

 

Mange hilsener fra Christine Alvøen, Nr1 Fitness Norge

Kalle i bil
Kalle i bilen, klar for race! Foto: instagram.com, @bergen_boost_motorsport

Ønsker du å sette i gang med gruppetrening?

Vi har et bredt utvalg av gruppetimer på alle våre fullskalasentre. Du kan trene basisball, bodypump, sirkeltrening, spinning, zumba, yoga, step, styrke, pilates og mye, mye mer. Finn ditt nærmeste senter og ta en titt på timeplanen – vi er sikker på at du vil finne noe du liker!