Grønneviken med folkehelse i fokus

Trening med Grønneviken – Med folkehelse i fokus

Hver eneste uke kommer to lykkelige og treningsglade grupper fra Grønneviken på trening hos Nr1 Fitness Laksevåg. Vår dyktige treningsinstruktør Monica veileder gruppene gjennom en halvtime med ulike øvelser som trener hele kroppen. Hun både følger opp og tilpasser øvelser til hver enkelt. Nr1 Fitness og Grønneviken tar folkehelse på alvor, og en halvtime med engasjerende trening i uken kan gjøre en stor forskjell for mange.

Grønneviken

Grønneviken er en arbeidsmarked- og industribedrift som holder til i samme lokaler som Nr1 Fitness Laksevåg. De tilbyr arbeids- og opplæringsplasser til mennesker som faller litt utenfor det ordinære arbeidsmarkedet, og som trenger en tilrettelagt arbeidshverdag. De har både varig tilrettelagt arbeid og arbeidsforberedende trening. Grønneviken leverer produkter og tjenester til et mangfold av bransjer. De leverer blant annet snekkertjenester, kantinevirksomhet, lager- og logistikktjenester og pakke- og monteringstjenester, og har i tillegg en mekanisk avdeling. Fokuset på folkehelsen gjennomsyrer alt de gjør i bedriften, og tilrettelegging for trening og aktivitet i løpet av arbeidsdagen er en del av dette. Du kan lese mer om Grønneviken her!

Grønneviken med folkehelse i fokus

Trening som et avbrekk i hverdagen

– Vi gleder oss til hver tirsdag! Vi har det veldig kjekt på trening, sier Laila, Kabron og Jon David etter ukens treningsøkt.

– Alt som Monica får oss til å gjøre er gøy. Det er selvfølgelig også slitsomt, men det må jo være det! Det er jo trening. Det skal være litt slitsomt, sier Laila.

Laila jobber med foliering av bøker til biblioteket hos Grønneviken. Hun har en veldig stillesittende jobb, og synes det er helt perfekt med et avbrekk i hverdagen i form av trening. Helt siden april har hun trent hver uke.

– Vi har blitt bedre i alt, svarer Laila på spørsmål om hun har merket noen forskjell fra de begynte å trene rett etter påske.

– Ja, dere har blitt sterkere, fått bedre koordinasjon og er rett og slett kjempeflinke. Jeg er imponert over utviklingen deres, sier instruktør Monica.

– Og vi synes Monica er veldig flink, legger Kabron til.

Kabron og Jon David jobber med å stable og pakke deler som skal inn i båtbatterier. De står og går mye i løpet av arbeidsdagen, men synes likevel at det er fint med et godt avbrekk med trening hver uke. Helsedirektoratet oppfordrer til daglig fysisk aktivitet i sitt arbeid med å bedre folkehelsen i Norge. En fast økt i uken er et godt utgangspunkt for å skape engasjement og motivasjon for annen aktivitet utenfor arbeidstid.

– Vi kjenner det på kroppen etter øktene. Det føles bra, sier Jon David.

– Vi gleder oss til disse timene med Monica. Det er alltid nye og spennende ting som Monica får oss til å gjøre.

Grønneviken med folkehelse i fokus

Folkehelsen står i fokus

Monica gleder seg også til timene hver uke. Hun setter så stor pris på timene at hun til og med dukker opp selv om hun har ferie. Hun har blitt godt kjent med de to gruppene, og gir ut både ros, motivasjon og engasjement til alle sammen. Det er ingen tvil om at folkehelsen står i fokus på disse treningstimene.

– Jeg synes det er fantastisk kjekt å være med dere, jeg blir så glad av å være her, sier Monica.

– Og vi blir glade av å være sammen med deg! Vi savner deg når du ikke er her, sier Laila, Kabron og Jon David, omtrent i kor.

– Ja, Monica er kul, sier Laila.

– Det er hun andre også. De er begge kule, sier Kabron.

Monica tilpasser treningsøktene etter de som møter opp på ukens trening. Øktene legges opp slik at de også kan tilpasses underveis dersom for eksempel noen ønsker å gjennomføre treningen sittende. Hun øker vanskelighetsgraden og kompleksiteten i treningsøvelsene fra gang til gang etter hvert som gjengen mestrer øvelsene. Øktene er sammensatt av bevegelighetstrening, styrketrening, koordinasjonstrening og kondisjonstrening – med et bredt spekter av gode øvelser.

– Jeg liker godt den hvor vi strekker armene opp over hodet. Det kjenner jeg godt i nakken, der hjelper det veldig å strekke godt! Jeg har litt problemer med nakken, så den liker jeg godt, sier Laila på spørsmålet om hvilken øvelse som er favoritten.

– Jeg liker sidehev, sier Kabron. –  Da bruker vi manualer, og vi kjenner godt at det blir tyngre etter hvert. Det er ikke så tungt i starten, men det blir til slutt veldig tungt!

– Ja, enig! Vi får litt vekter på og vi blir veldig sterke, samstemmer Jon David og Laila.

Grønneviken med folkehelse i fokus

– Vi blir så glade av å trene

Gjengen har lært mye på disse øktene. De har ikke bare blitt sterkere og fått bedre koordinasjon, men de har også lært seg øvelser som de tar med seg hjem. Hver uke blir de utfordret og får kjenne på mestringsfølelsen.

– Vi har lært hvordan vi skal gjøre alle tingene Monica viser oss. Vi har også lært hvordan vi skal bruke manualene. Det er helt topp siden jeg har det hjemme og vet nå hva jeg skal gjøre med dem, sier Laila.

– Jeg har også lært det med stegene! Det med at man går til siden, krysser bak og videre til siden. De trinnene der var helt nye for meg! Det er noen stilige steg, sier Kabron.

Avslutningen på øktene er også veldig godt likt av begge gruppene som trener med Monica. Da klapper alle seg selv på skuldrene, og gir seg selv en god klem. De takker hverandre og seg selv for god innsats, før de går tilbake til arbeidsdagen hos Grønneviken.

– Vi blir så glade av å trene, avslutter Laila, Kabron og Jon David med store smil.

Vil du organisere trening på din arbeidsplass?

Vi tilbyr skreddersydde løsninger for aktivitet i arbeidsdagen tilpasset enhver arbeidsplass. Det er mulig å leie treningssal med eller uten instruktør, eller du kan få instruktører eller personlige trenere på besøk der du befinner deg. Du får mer informasjon om hva vi tilbyr innen bedriftstrening her. Ta kontakt med oss på e-post her, send oss en melding på sosiale medier eller henvend deg i resepsjonen på ditt nærmeste treningssenter. Ta folkehelsen på alvor!