Proteinbar

Proteinbar som mellommåltid, snacks eller restitusjon

Vi digger proteinbarer! De kan brukes som et supert mellommåltid, til restitusjon eller til og med som lørdagsgodt. Det finnes et utall forskjellige varemerker og smakskombinasjoner på proteinbarene, så her gjelder det å finne din favoritt! Les videre for å lære litt mer om proteiner og proteintilskudd, og i hvilke tilfeller en proteinbar er det perfekte mini-måltidet.

Proteiner og proteintilskudd

Protein er kroppens byggeklosser. Visste du at proteiner er med i omtrent alle biologiske prosesser i kroppen? Vi er helt avhengig av proteiner for å ha en kropp som fungerer som den skal. [1][2] Du får i deg de proteinene du trenger gjennom et vanlig, norsk kosthold, og ved å følge Helsedirektoratets kostråd. [3] Det er mye proteiner i for eksempel kjøtt, kylling, fisk, egg, melkeprodukter, bønner, linser, korn og nøtter – for å nevne noe. Men dersom du trener mye, så kan det være nyttig å ta tilskudd av proteiner dersom du ikke klarer å dekke behovet med et normalt kosthold.

Det generelle rådet for mengde protein om dagen er ett gram protein per kilo kroppsvekt. Dersom du trener mye, så er anbefalingen to gram protein per kilo kroppsvekt. Dette gjelder både om man trener utholdenhet og styrke. Det er ikke bevist at det er hensiktsmessig med mer protein hver dag enn denne anbefalingen. Du har derfor ikke behov for enormt mye protein i kosten din, selv om du trener mye. Dersom du får i deg alle proteinene du trenger gjennom vanlig kosthold, vil det ikke være nødvendig med proteintilskudd, for eksempel gjennom en proteinbar. [1][2]

Proteinbar og proteintilskudd

Proteinbar til deg som trener mye

Dersom du trener mye og ikke alltid har mulighet til å få i deg så mye proteiner du trenger gjennom et vanlig kosthold, så kan det være nyttig med proteintilskudd. Ofte har man behov for et raskt restitusjonsmåltid rett etter en hard treningsøkt. Da trenger man både væske, karbohydrater og proteiner, og en proteinbar kan være et godt alternativ. [2] Plukk med deg en proteinbar på treningssenteret og spis den på veien hjem, og lag deg et godt og sunt måltid med for eksempel grønnsaker eller frukt når du kommer hjem.

Det kan også være lurt å spise noe før du trener slik at du klarer å yte maks på treningsøkten. Dersom det er lenge siden du har spist og du ikke har anledning til å spise et ordentlig måltid, kan det være perfekt med en proteinbar. Ved lange, intensive treningsøkter, kan det også være behov for å fylle på energilagrene underveis. Det kan du enkelt gjøre med en proteinbar, uten at det går utover effektiviteten til treningsøkten din.

Proteinbar som del av et sunt kosthold

En proteinbar kan fint være en del av et sunt kosthold. Det aller viktigste å huske på, er at de ikke skal erstatte vanlig mat! Du kan godt bytte ut et av dagens mellommåltider med en proteinbar, men da er det ekstra viktig at du får i deg anbefalt mengde grønnsaker, frukt, grove kornprodukter og fisk, magert kjøtt eller belgvekster resten av dagen. En proteinbar er et godt alternativ dersom du er på farten og ikke har tilgang på vanlig mat. Hva med å alltid ha en i sekken eller vesken, dersom behovet skulle dukke opp?

En proteinbar er også helt topp dersom du ønsker sunnere lørdagsgodt eller snacks. De aller fleste proteinbarer inneholder færre kalorier og mindre sukker enn den vanlige melkesjokoladen. Det er også en fin måte å ha kontroll på mengden du spiser da barene kommer i porsjonspakning, og metter gjerne mer enn vanlig snop.

Utvalget av proteinbarer er svært stort. Mange av dem er supergode og stiller ethvert søtsug, med smaker som karamell, sjokolade, kjeks, kakedeig, sitron og alle mulige kombinasjoner. Det er også mange ulike produsenter og varemerker. Prøv gjerne litt forskjellig og finn din favoritt!

Proteinbar hos Nr1 Fitness Mathopen

Kjøp proteinbarer hos Nr1 Fitness

Du finner et bredt utvalg av proteinbarer på våre treningssentre. Hos oss får du tak i populære varemerker som Barebells, ProPud, Star Nutrition, Nutramino og mange flere. Prat med de flotte folkene i resepsjonen på våre bemannede fullskalasentre dersom du lurer på noe angående proteintilskudd. Dersom du trener på våre Xpress-sentre, så finner du proteinbar i vendingmaskinen på treningssenteret. Er du ikke medlem hos oss? Meld deg inn helt enkelt her eller bruk knappen under. Du kan også ta kontakt med ditt nærmeste treningssenter for mer informasjon. Velkommen til Norges triveligste treningssentre!