slik får du treningsglede

Slik får du treningsglede

Det er flust av gode råd rundt å komme i gang med trening og starte en aktiv livsstil. Men det er færre råd om hvordan man skal opprettholde en aktiv livsstil! Vi mener noe av hemmeligheten bak det er treningsglede. Du må finne en aktivitet som gjør deg glad! I tillegg til gode rutiner er treningsglede noe av det aller viktigste for å fortsette å trene over tid. Men hvordan får man treningsglede?

Hva er treningsglede?

Du har funnet treningsgleden når du kjenner at du blir glad av å trene. Treningen oppleves givende og du føler at den gir deg noe. Treningsgleden er der når du både underveis i økten og etterpå kjenner på at humøret stiger.

Trening og fysisk aktivitet frigjør endorfiner i kroppen din, endorfiner som bidrar til treningsglede (Kilde: Store medisinske leksikon). Endorfiner er ofte kalt «lykkehormonet», og hjelper både mot smerte og gir deg en følelse av glede og oppstemthet. Det er gjerne endorfinene som gjør at du har lyst til å gå tilbake til den knallharde gruppetimen uke etter uke.

Det er ikke sikkert du finner treningsgleden på første forsøk. Selv om du tester en ny treningsform som du tror du vil like, så er det ikke sikkert at det er kjempegøy første gang. Men kanskje du kjenner på en følelse av at gleden kan vokse med tid? Mange trener «bare for å trene», og det kan fungere for noen dersom man for eksempel har nok motivasjon for å nå visse mål. Men en dose treningsglede er viktig for å fortsette å trene, selv etter at målene er nådd.

Slik får du treningsglede

Hvordan får man treningsglede?

Det er ikke én unik oppskrift på treningsglede som fungerer for alle. Vi er alle forskjellige og det er ulike ting som gjør oss glade. Men fysisk anstrengelse gir en følelse av glede for de aller fleste – det gjelder i hovedsak å legge til rette for at du faktisk gjennomfører treningsøkten! Her er noen tips fra oss for hvordan du kan legge til rette for å oppnå treningsglede:

  1. Prøv ulike aktiviteter for å finne det som passer deg best. Er det kanskje gruppetrening som gir deg treningsglede? Eller er det styrketrening? Eller kanskje jogging?
  2. Begynn rolig. Ikke sett for høye krav til deg selv i starten! Dersom du går for hardt ut vil kanskje ubehaget bli større enn gleden, og da er det vanskeligere å gå tilbake til samme økt neste gang.
  3. Loggfør treningsøktene du gjennomfører. Det er motiverende i seg selv å se på hva man har gjennomført! Dette kan man gjøre superenkelt ved å bruke en treningsklokke eller et aktivitetsarmbånd.
  4. Gjør trening til en sosial greie. Det gjør øktene enklere å gjennomføre, og det er ingen tvil om at det gir ekstra glede å være sammen med folk du er glad i!
  5. Gi deg selv stadig nye utfordringer. De aller fleste motiveres av fremgang, mål og utvikling. Da må du huske å utfordre deg selv! Selv om det å gå på trening må bli rutine for å opprettholdes, trenger ikke selve øktene være de samme hver gang.
  6. Sett på musikk som gjør deg glad og kjør volumet opp på hodetelefonene dine! Det spiller ingen rolle hvilken sjanger det er, bare det gjør deg glad!

Trening vil ikke alltid gjøre deg glad

Det er viktig å understreke at trening ikke alltid vil gi deg glede. Det vil alltid være en økt som ikke går som du hadde tenkt. Noen dager er ikke formen helt på topp, og det kan gjøre det midlertidig vanskelig å holde på treningsgleden. Men det er helt greit! Dersom du har et generelt godt forhold til trening og stort sett finner glede i en treningsøkt, så vil ikke den ene dårlige økten ødelegge for deg. Treningsgleden vil komme tilbake! Fortsett med de aktivitetene som gir deg mer treningsglede enn andre og gjør treningen til en rutine!

Trenger du hjelp til å finne treningsgleden?

Vi kan hjelpe deg! Besøk et av våre treningssentre i bemannet åpningstid for å få gode råd og en kopp kaffe. Du kan også gjøre en avtale med en personlig trener som er ekspert på trening og kan finne ut akkurat hva som er riktig for deg. Du kan også sende alle sentrene våre en melding på sosiale medier, så hjelper vi deg der! Du finner ditt nærmeste treningssenter her. Er du ikke medlem enda, men ønsker å bli det? Bli medlem her eller klikk på knappen under. Velkommen til oss!