Step - trening for hele kroppen

Step: Trening for hele kroppen

Step-trening er en god gammel klassiker innen gruppetrening. Tradisjonelle steptimer er i hovedsak kondisjonstrening hvor man følger en koreografi av steg på en stepkasse. Stepkassen kan imidlertid brukes til så mye mer enn det, for eksempel som benk til styrketrening. Hos Nr1 Fitness er stepkassen fast inventar på mange av våre gruppetimer. Har du prøvd step før? I hele november har vi Gruppetimechallenge på våre fullskalasentre og det er den perfekte muligheten til å prøve noe nytt!

Tradisjonell step

Hos Nr1 Fitness har vi flere gruppetimer som inkluderer stepkassen. Vi har både tradisjonelle steptimer og kombinasjonstimer hvor man har med en stepkasse som utstyr i økten.

Våre tradisjonelle steptimer er Basic Step (30 eller 45 minutter), Step (30, 45 eller 60 minutter), Dance Step (45 eller 60 minutter) og Step/Puls (30, 45 eller 60 minutter). Disse øktene varierer i intensitet fra moderat til høy, og har ulike vanskelighetsgrader. Alle gruppetimene har til felles at de har koreograferte trinn hvor man jobber opp og ned på stepkassen etter rytmen i musikken. De mest avanserte timene har utfordrende trinn som krever noe koordinasjon for å henge med, men de aller fleste timene passer for absolutt alle. Man øver opp koordinasjonen og lærer fort trinnene som går igjen for at treningen skal bli mest mulig effektiv. Du kan lese mer om våre gruppetimer med step og fokus på koordinasjon her.

Step – Trening for hele kroppen

Kombinasjonstimer med stepkasse

Våre kombinasjonstimer er gruppetimer som inneholder både kondisjons- og styrketrening. Disse er ofte intervallbasert, og da passer det perfekt å inkludere en stepkasse. Du kan blant annet prøve gruppetimen Step/styrke intervall, hvor man enkelt og effektivt får trent hele kroppen. Her er det mindre fokus på koordinering, og mer fokus på å få opp pulsen i intervallene på stepkassen. I tillegg bruker vi stepkasse i timer som Nr1 Total, Tabata og X-Fit, men her varierer utstyret som brukes. Du kan lese mer om våre kombinasjonstimer her og et blogginnlegg om styrke og kondisjon i samme økt her.

Nr1 Fitness Gruppetimechallenge

I november hvert år pleier vi å kjøre en gruppetimechallenge på våre fullskalasentre. Her er formålet å teste ut så mange av våre tilgjengelige gruppetimer som mulig på én måned. Du registrerer gruppetimene du har deltatt på i en loggbok med signatur fra instruktøren og får fine premier når du har deltatt på et visst antall ulike gruppetimer. Ta deg en tur innom ditt fullskalasenter og hent en loggbok i resepsjonen! Vi gleder oss til en hel måned med fullt trykk på våre gruppetimer!

Har du lyst til å være med på gruppetimechallenge, men er ikke medlem?

Vi er klare for å ønske deg hjertelig velkommen som medlem av oss for å bli med på all moroa vi har på våre sentre. Du finner ditt nærmeste treningssenter her og du kommer enkelt til innmelding via senterets side eller ved å trykke på knappen under. Velkommen til oss!