Samarbeid med Just Breathe!

Nr1 Fitness har i en årrekke benyttet Kine Solend til å utdanne våre instruktører i Just Breathe metoden. Våren 2017 hadde Nr1 Fitness ny yoga utdanning gjennom henne. 12 instruktører bega seg ut på en reise som handlet om så mye mer enn solhilsen, krigerstillinger, anatomi og timevis med yogaens historie. Derimot handlet dette om å tørre å kjenne på følelser, stå i motstand, lære å gi slipp på fysiske og emosjonelle spenninger, akseptere det som er og kjenne på sine grenser. Responsen på denne tilnærmingen til yoga har vært enorm. Et ønske om å formidle dette til folket har vokst frem. 

 

Benedicte Amundsen, medeier i Nr1 Fitness sier: 

I Nr1 Fitness har vi en folkelig profil og vi er opptatt av å nå de som kanskje ikke er så komfortable med treningssentre. Vår misjon er Vi bryr oss, og vi har et ønske om å tilby tjenester som kan bidra til å øke folks livskvalitet. Gjennom våre Livea livsstilskurs har vi hjulpet enormt mange med nettopp dette! Vi har snart 10 års erfaring med å hjelpe folk å endre livsstil og vi leter hele tiden etter flere verktøy som kan hjelpe til i prosessen med å få en varig livsstilsendring. Gjennom dette samarbeidet får vi nå elementer fra Just Breathe Selfcare inn i Livea kursene og det kommer til å bli utrolig verdifullt for deltakerne.

Vi har lenge hatt yoga på vår timeplan. Flere er utdannet gjennom Kine og Just Breathe og enkelte har utdanning gjennom andre skoler. Det er generelt en økende interesse for yoga og stadig flere oppdager fordelene regelmessig praktisering av yoga gir. 

 Vi hører stadig at folk føler seg for stiv, de orker ikke stå i de rare stillingene og de har en tanke om at det er noe religiøst over det. Det er derfor mange som aldri tør å prøve, og noen prøver bare en gang og møter nettopp det de fryktet.

Metoden som Kine har utviklet er rett og slett helt unik! Absolutt alle kan delta på disse timene. Her er det ikke fokus på prestasjoner, men kun på hva som føles rett og godt i nettopp din kropp. I tillegg har hun et stort fokus på pust, tanker og følelser i timene. 

Personlig hev jeg meg på utdanningen med en tanke om at det er viktig at jeg som eier og leder i bedriften vet hva vi tilbyr av utdanning. Jeg var også i en periode i livet hvor jeg hadde vært utbrent og virkelig fått kjenne på hvor hektisk og krevende livet kan være. En god mulighet til å gjøre noe helt annet med andre ord. Stiv som en stokk og med masse uro på innsiden var jeg overbevist om at instruktør i yoga, det ville jeg aldri bli. Jeg hadde hverken kropp eller tålmodighet til det! Etter første helg med Kine var jeg fullstendig solgt! Et brennende ønske om å spre denne kunnskapen videre vokste frem. Verden trenger rett og slett dette. Den følelsen når du kan kjenne på en dyp ro, lærer å akseptere alle følelser som kommer, kjenner mer glede og kan håndtere livet med mer tilstedeværelse er ubeskrivelig. Det vil alltid komme vanskelige dager, men med kontakt med pusten og egne følelser kan man håndtere de på en annen måte. Følelsen når du klarer å gi slipp på noe kroppen har båret på i årevis er utrolig befriende! 

Vi er flere i ledelsen som har gått utdanningen og vi har også hatt et eget Selfcare kurs med Kine hvor vi har fått fordype oss enda mer. Nå gleder vi oss til å gjøre dette mer tilgjengelig for våre medlemmer gjennom samarbeidet med Kine og Just Breathe! 

 

 

Kine Solend, grunnlegger av Just Breathe Method sier:

Det er med stor glede at jeg nå kan snakke høyt om samarbeidet med Nr1 Fitness.

2010 var første gang jeg var i kontakt med Nr1 Fitness med spørsmål om de ønsket å integrere pust, uttrykk og følelser i sine livsstil- og vektreduksjonskurs. 2017 er året det faktisk skjer.

Jeg har drømt om å treffe noen i bransjen som var klar for å gå veien selv, mulighetene har vært der tidligere, men det har ikke føltes riktig. Jeg må vite at ledelsen i firmaet vet hva Just Breathe dreier seg om, det er det som er unikt med dette samarbeidet. Benedicte har hjertet i hånden og vil oppriktig det beste for folk. Gjennom å undervise ansatte i Nr1 Fitness har jeg fått oppleve, og fått blitt kjent med, et helt ubeskrivelig team.

 

Min historie:

Jeg har selv vært utsatt for flere typer overgrep, og har i ettertid slitt med depresjon, angst, vond rygg, psoriasis, mageproblemer, søvn vansker, spiseforstyrrelser, selvskading, alkohol, røyk, utbrenthet, nervøsitet, selvmordstanker, vært treningsnarkoman mm. Dette er utfordringer alle og enhver kan slite med.

Jeg har brukt hele mitt liv på å finne ekte glede og livskvalitet. Det viktigste jeg fant ut på veien var at livet går opp og ned, og at smerte er en del av livet. Jo fortere jeg aksepterte det jo lettere ble det. For meg har det vært viktig å finne ut hvordan man kan stå i smerte slik at dette ikke utvikler seg til sykdom og smerter eller at det tar gleden fra deg.

Å hjelpe andre er min livsoppgave, det visste jeg allerede i barnehagen. Etter mange fall på veien skjønte jeg at den eneste måten å hjelpe andre på er ved å hjelpe meg selv først. På denne måten kunne jeg være inspirerende og motiverende bare ved å være meg selv.

Jeg har utviklet en metode, Just Breathe Method, som passer for alle.

Det virker som vi er avhengig av forskning for å tro på noe. Vi lever i en verden hvor vi blir trent i å ikke lytte til oss selv, trent i å døyve smerte og skjule ubehag. Vi setter fysiske ting foran oss selv, og vi har sjeldent tid til selve livet her og nå, tid til å være syk eller føle på det som er. Vi aner ikke hva dette gjør med selvfølelsen og hvilke tilfriskninger vi faktisk går glipp av, nettopp på grunn av behovet for å vite med hodet og ikke kjenne med hjertet. Selv om min metode ikke kan dokumenteres med forskning, er den forsvarlig og trygg. Det finnes mye forskning på området, men formålet med metoden er å lære å lytte og kjenne i seg selv, finne lindring, forløsning, ro og energi. Dette gir en helt unik trygghet, glede og ikke minst frihet.

Ved å gi slipp på gamle følelser, mønstre, tanker og bevegelser blir det plass til nye.

Metoden består av pust - natur stillinger - yoga - uttrykk - fri bevegelse - risting - følelsesmestring og tankens kraft.

I Norge henger vi litt etter på dette området, men det merkes at det er økende interesse og behov for endring. Folk er klar for å leve mer ekte og å ta mere vare på seg selv og jorden vi lever på.

Helt siden 2009 har jeg forsøkt å få selvutvikling og egenomsorg inn i treningsbransjen, det hele henger sammen. For meg er det helt logisk at vi må ha fokus på tankens kraft og makt, følelser og pustekunnskap. Hvorfor ikke trene på å stå i følelser og bruke tankene mer bevisst?

Maten vi spiser, tankene våre, følelsene våre - alt vi har gjort, ikke gjort, sett og opplevd er kroppens historie, summen av dette er din livskvalitet og helse.

Denne kunnskapen er verdifull for instruktører, personlige trenere, veiledere, coacher osv.

Det å forstå at når man beveger en person fysisk, beveger man dem også på et mye dypere nivå, kan være av uvurderlig verdi. Derfor er jeg veldig glad for at Nr1 Fitness nå velger å øke fokus på dette, og at de trykker Just Breathe metoden til sitt bryst.

Så nå kan du altså komme for å trene hele deg, både kropp og sjel. Det gjør meg utrolig glad!

 

Veien videre: 

Gjennom å få flere kvalifiserte Just Breathe instruktører i Nr1 Fitness, kommer vi til å tilby flere ulike yoga timer som har ulike formål. Felles vil være at alle timene har en forankring i pusten og tilstedeværelse i egen kropp til enhver tid. Vi ønsker å skape et rom for det som er ekte og usminket og gi plass til at nettopp du er mer enn god nok. Vi har et felles ønske om å hjelpe folk til en bedre hverdag, fordi vi bryr oss! Gjennom yoga timer, Selfcare kurs og mindre grupper håper vi å kunne spre pustekunnskap, hjelpe andre med å mestre sine egne følelser og utfordringer og få økt styrke og fleksibilitet i kropp og sinn. Noen av Nr1 Fitness sentrene er allerede godt i gang med disse tilbudene, mens andre skal gjennom utdanning i tiden fremover. Vi er veldig glad for dette samarbeidet og sammen er vi sikker på at vi kan gi noe tilbake til folket som virkelig kan gjøre en forskjell!